Bigben

Det har vært helt topp å male på Harbitz. Så mange hyggelige mennesker som har vært innom jevnlig for å se kunsten bli til. 

Big Ben begynte å male i 1984, da graffiti- og hiphopkulturen fra New York for alvor ble kjent i Europa og i Norge, først og fremst gjennom filmer som Beat Street og Stylewars. Han var mest aktiv fra 1984 til slutten av 80-tallet og malte en del på midten av 90-tallet. Så var det en lang periode der familie og jobb fikk mer fokus. Men kreativiteten kom tilbake for 12 år siden, og vår eldste kubemaler i år har ingen planer om å pensjonere seg.

Han holdt Titten Tei hemmelig inntil det siste, og lot oss alle tro at det skulle bli en klassisk Big Ben-piece som matcha paraplygata perfekt. At det ble akkurat Titten Tei var like tilfeldig som at Biggie (som vi begynte å kalle ham) hadde med seg grill og pølser til jobben i tilfelle noen skulle bli sultne.

Titten Tei var kreativ og opptatt av miljøvern allerede på 80-tallet, så derfor virker det logisk at han etter dukke-tv-karrieren ble en dyktig graffitiwriter i Big Bens fantasiverden.

Følg Big Ben på instagram og se flere av hans verker her:
BigBen CEP 3LB ??? (@the_bigben_) • Instagram photos and videos

Les mer om gatekunstfestivalen på Harbitz Torg her:
En guide til norsk gatekunst— SplitCity Magazine