5 tips til solkrembruk

Kan jeg bruke solkrem til kroppen i ansiktet? ? Blir jeg brun hvis jeg bruker høy solfaktor? ? 

Her får du 5 tips til solkrembruk i sommer!

1. Bruk ulike solkremer til ansikt og kropp

Solbeskyttelsen vil som regel være like god, men solkremer til kroppen er tykke i konsistensen og er ofte fetere. De trekker ikke like godt inn, og siden hodet er mer utsatt for sol kan det ofte være behov for høyere faktor i ansiktet sammenlignet med resten av kroppen. Solkrem til kropp kan også forverre tilstander som blank hud, sorte prikker, kviser og store porer. Vi anbefaler derfor å bruke solkrem tilpasset ansiktshuden i ansiktet.

2. Ta på dagkrem før solkrem   

 Mange av oss bruker ansiktskremer med gode ingredienser for huden, og da er det viktig at disse påføres først og får trekke inn. Påfør så solkremen, gi den litt tid til å trekke godt inn og ha på eventuell sminke til slutt. Noen bruker ikke så mange produkter og kan klare seg med en solkrem med fuktighetsgivende ingredienser. Spør oss gjerne om råd neste gang du er på apoteket.

3. Bruk solkrem i tillegg til sminke med solfaktor

Dagkremer og sminke med solfaktor er fint som beskyttelse i hverdagen gjennom vinterhalvåret eller på dager du er veldig lite ute. Men når den sterke vårsolen titter fram gir ikke slike produkter tilstrekkelig beskyttelse. Da må du bruke solkrem i stedet, slik at du blir ordentlig beskyttet mot solstrålene.

4. Smør deg i ansiktet annenhver time

Hovedregelen er at du bør smøre deg annenhver time for å opprettholde den gode beskyttelsen. Hvis du svetter mye eller bader kan det føre til at beskyttelsen forsvinner raskere. Da bør du smøre deg oftere. Hvis du skal være lenge ute bør du i tillegg bruke en solstift med ekstra høy faktor på utsatte områder (nese, kinn, panne, ører, hårskillen og hodebunnen for de med lite eller ingen hår).

5. Bruk faktor 30 eller mer

Vi anbefaler solkrem med faktor 30 eller mer, i tråd med anbefalingene til Kreftforeningen. Faktor 50 eller 50 + kan være aktuelt dersom du er utsatt for ujevn pigmentering og hudaldring, eller hvis du har en lys og sensitiv hud. Det samme gjelder hvis du bruker legemidler som kan gjøre huden sensitiv for sollys (for eksempel p-piller og østrogentilskudd). Noen er skeptiske til å bruke høy faktor fordi de tror at man ikke blir brun. Det er riktig at det tar litt lengre tid, men til gjengjeld blir fargen ofte jevnere og holder som regel lengre.

Tips til ulike solkremer får du hos Apotek 1 Harbitz torg !

Du vil kanskje også lese