Julens fineste fjelledelgran

Denne uken får LOKAL inn økologisk fjelledelgran dyrket på bærekraftige prinsipper fra Opaker gård. Sikre deg julens vakreste trær på Harbitz Torg.

– Hvorfor skal vi importere store mengder juletrær når vi kan dyrke dem selv? Det var spørsmålet som familien på Opaker gård stilte seg våren 2012 . Dermed ble de første juletrærne plantet, i et område med skrinn jord.
Ønsket var å kunne skape noe positivt både for å bygge opp igjen jorden og for å kunne bidra til enda flere gode opplevelser i lokalmiljøet.

-For oss var juletreproduksjon en helt ny næring, og mye skulle læres. Med god hjelp fra fagorganisasjonen Norsk Juletre og tett samarbeid med Klosser Innovasjon  gjennom inkubatorprogrammet utviklet vi vårt eget konsept for produksjon og salg av juletrær.

Som alt annet de jobber med på gården etterstreber familien å jobbe på lag med naturen. Juletreproduksjon er mange steder preget av en del plantevernmidler mot ugress, edelgranlus og annet utøy.

-Dette var en drift vi ikke ønsket, og vi har derfor søkt etter andre løsninger som spiller på lag med naturen og bygger opp det naturlige kretsløpet.
Løsningen ble beitende sau av rasen Shropshire. Dette er en langhalet sauerase som er en ypperlig kulturlandskapspleier. Ved beite pent inntil juletrærne, og samtidig fylle godt på med naturlig gjødsel, har dette ført til at vi har klart å produsere trær på lag med naturen.

Trærne blir solgt med nedbrytbar emballasjestrømpe.

Endelig kan Opaker gård i samarbeid med LOKAL dele gleden og invitere til juletresalg på Harbitz Torg. Velkommen!

Du vil kanskje også lese