Beskytt huden din i påsken hos Apotek 1

Endelig blir det lysere tider, våren er på vei, solen skinner og påsken nærmer seg. Vinterblek hud blir lett solbrent og trenger tid til å venne seg til solen.

Når du skal ut i påskesolen må du passe på at du er godt beskyttet og være ekstra nøye med å bruke solkrem. Sterk sol og lengre turer ute kan fort gjøre at du blir solbrent, spesielt dersom huden din fremdeles er vinterblek. Solskadet hud er vond og ubehagelig, og på lengre sikt kan solforbrenning fremskynde aldringstegn (rynker og pigmentflekker) og øke risikoen for å utvikle hudkreft. 

Det finnes mange ulike solkremer, og den som passer best for deg avhenger av din hudtype. Har du lett for å bli solbrent eller ofte får soleksem, bør du velge en solkrem med faktor 50. Har du fet og uren hud bør du velge egne ansiktssolkremer som er spesielt tilpasset dette. Reagerer du lett på solkrem bør du velge en type som ikke har parfyme, og som er spesielt tilpasset sensitiv hud. Barn bør bruke egne solkremer tilpasset sart barnehud.

I tillegg til solkrem er det lurt å bruke solstift med ekstra høy faktor på utsatte hudområder som ører, nese, nakke, kinnben og skuldre.

Slik bruker du solkrem riktig: 

  • Smør deg inn 30 minutter før du skal ut i sola. Da får den tid til å trekke seg skikkelig inn i huden.
  • Bruk tilstrekkelig med solkrem. De fleste smører seg inn med for lite solkrem slik at solbeskyttelsen blir lavere enn man tror. En voksen person trenger en håndfull til kropp og en teskje til ansiktet.
  • Gjenta smøring ofte nok. Minst hver 2.-3. time, men gjerne oftere hvis du svetter mye.
  • Ikke bruk gammel solkrem, særlig hvis den har endret konsistens, lukt eller farge siden du brukte den sist.

Usikker på hvilken solkrem du bør velge? Apotek 1 hjelper deg med sin faglige kompetanse og gir deg gode råd og veildning. Nå har de mange gode tilbud som varierer fra 30% på solpleie til ansiktet til 50% ved kjøp av 2 eller flere produkter. Velkommen innom for en trygg handel i ditt nabolag, og riktig god påske!

Du vil kanskje også lese