Bli med på Balkong-spretten

Fredag 3. april kl 13.00 inviterer Cecilie Greve nabolaget i Harbitzalléen til å delta på en minitreningsøkt fra balkonger og terrasser. – Vi håper å spre litt ekstra glede og samhold i denne helt spesielle tiden, sier den spreke initiativtageren.

Da Korona-viruset lammet verden, og bildene fra Italia kom av folk som spilte musikk og sang fra balkongene sine for å holde humøret oppe, fikk Cecilie Greve idéen til å gjøre noe samlende for sitt eget nabolag.

– Jeg har en venninne som jeg tidligere har laget treningsoppvarmingen til Rosa Sløyfe-løpet sammen med. Da jeg sa til henne at jeg hadde lyst til å finne på noe for nærmiljøet, utfordret hun meg på å lage en felles treningsøkt for sameiet mitt i Harbitzalléen. Denne uken la jeg ut en post på Facebook for å høre om folk syntes det var en god idé. Det er veldig mange som er positive, så nå kjører vi i gang med en felles balkongtrening, forteller Greve.

Enkelt og morsomt

Så bli med og ta med deg alle i husstanden ut i treningstøy fredag 3. april kl 13, enten på balkongen din eller på markterrassen. Det er også plass til mange rundt torget så lenge folk er flinke til å holde avstand.
– Vi har laget en spilleliste med god musikk, og ser for oss et kvarter med enkel aerobic, og hopp og sprett på plassen. Vi lover å gjøre det veldig enkelt, så alle har mulighet til å være med.

Cecilie og venninnen hennes kommer til å stå på plassen mellom Harbitzalléen 35 og 39. – Vi tror at det går helt fint at folk blir med på bakkeplan så lenge de er flinke til å holde seg litt på avstand fra hverandre.

Bli kjent med naboen

– Vi gjør dette for å skape samhold. Jeg tror det er viktig å aktivere hverandre og å gjøre noe hyggelig ut av disse dagene. Vi nordmenn er jo litt innesluttet, og det kan være vanskelig å bli kjent med andre i nabolaget. Nå som alle naboene er hjemme hver dag og alle kan se hverandre, er balkongtrening en fin og morsom måte å bli kjent med nye ansikter og å ha det gøy sammen, oppfordrer Greve.

Du vil kanskje også lese