Feir fårikålens dag med fårikål med eple og timian!

Fårikålens Festdag feires alltid den siste torsdagen i september hvert år, og i år faller dette på den 28. september. Høsten er sesongen for fårikål, og den norske nasjonalretten har skapte mattradisjoner over hele Norge med fårikållag som arrangeres i mange norske hjem. Lukten av fårikål er lukten av høst for mange, og hos Coop Mega Harbitz får du de beste råvaren for å lage en minneverdig fårikål middag.

Og kanskje enda mer minneverdig blir middagen om du lager fårikål med en liten tvist: Nemlig med epler, timian, løk og hvitløk!

FÅRIKÅL MED EPLE OG TIMIAN

Kjøper du en pakke fårikålkjøtt får du en blanding av nakke, bog, bryst og slagside. Det er viktig at kjøttstykkene har nok bein og en del fett for det er det som gir den beste kraften. 

 Dette trenger du til 4 personer: 

1½ kg fårikålkjøtt (kommer an på hvor mye ben det er) 

1 gul løk, finhakket 

2 ss smør 

ca 3 dl vann 

ca 3 dl eplejuice, gjerne økologisk Änglamark eplemost fra Telemark 

2 ts salt 

4 ts hel svart pepper 

3 hvitløksfedd 

3 ss hakket timian 

1 stort kålhode, skåret i 6 båter 

2 aromaepler, kjernehus fjernet, skåret i medium terninger 

Slik gjør du: 

  1. Start med å brune kjøttet i en gryte med litt olje. Det gir mer smak til retten. Ta ut kjøttet og legg det til siden. 
  2. Surr løken i smør i gryten til den blir myk og glassaktig. Legg kjøttet tilbake i gryten og hell på vann og eplejuice (50/50) slik at det dekker kjøttet. Ha i salt. 
  3. Rist pepper og legg i gryten sammen med hvitløk, timian og halvparten av kålen. 
  4. Legg på lokk og la dette småkoke i et par timer. Tilsett eplebiter og resten av kålen. Trekk til kjøttet er mørt nok. 
  5. Smak til om du trenger mer salt. Server med kokte poteter og et dryss frisk timian. 

Oppskrift hentet fra Coop Mega

Du vil kanskje også lese