Om å innrede en isbre

Kari Cecilie Andersen og Katrine Kristiansen er interiørarkitektene bak fargevalg og møbler i det som blir den nye kantinen i kontorbygget på Harbitz Torg. Atriet som strekker seg 10 etasjer opp i høyden vinkler seg i fasetter og gir illusjonen av at du står inne i en isbre.

Hvem er dere?
Vi er interiørarkitekter med hvert vårt firma, men som har samarbeidet i små og store prosjekter siden 1999. Vi har jobbet med prosjektet i snart 2,5 år, siden vi vant vi konkurransen om arealene i førsteetasje.

Hva nøyaktig har oppgaven bestått i?
Vi har vært så heldige å få utforme hele førsteetasjen i «hovedblokka», som består av en stor flerbrukskantine med tilhørende funksjoner. Vi har også fått jobbe med sykkelparkeringen og garderobene i underetasjen for alle ansatte.

Hvordan har prosessen vært rundt farge og materialvalg?
Dette har vært en prosess tett opp mot byggets/ arkitektenes tema rundt ideen om et innvendig atrium som skal oppleves som en isbre, eller et islandskap. Hovedmaterialene har vært granitt, eik og lyse flater, og i tillegg har vi introdusert toner i grønt og blått for å underbygge isbretemaet. Vi har også vært opptatt av at fargevalgene og materialene skal ha lang levetid både med hensyn til kvalitet, uttrykk, tidløshet og aktualitet.  

Hva slags opplevelse ønsker dere at folk skal ha av omgivelsene inne i kontorbygget?
Dette er et bygg av høy kvalitet både med hensyn til utforming og materialvalg. Det er en helt spesiell opplevelse at volumene kranser rundt et vakkert og formsterkt atrium som sprer lys inn i alle etasjer, og som er en fantastisk opplevelse i seg selv når man kommer inn i bygget på første plan.
Lys, åpenhet, luft, samhold og energi er noen inntrykk som vi får inne i bygget nå som det har tatt form.

Hva er dere mest fornøyd med?
I samarbeidet med Møller Eiendom opplevde vi at alle som har jobbet med prosjektet har hatt et høyt engasjement og stor kjærlighet for bygget. Vi er veldig spente på hvordan fellesområdene i førsteetasje vil fungere i praksis. Det er mange ulike funksjoner og aktiviteter som skal foregå og fungere her i løpet av en dag, med over tolv hundre mennesker som skal ha arbeidsplass oppover i etasjene. Det blir gøy å se hvordan dynamikken og logistikken her vil fungere når bygget blir tatt i bruk!

Du vil kanskje også lese