Tre middagstips- vegetar, kjøtt og fisk

Lurer på hva du skal ha til middag? Hva med tofuburger, kyllingvinger eller ovnsbakt laks? Ingrediensene får du hos Coop Mega Harbitz, oppskriftene får du her:

KYLLINGVINGER MED BUFFALOSAUS OG BLÅMUGGDIPP

Har du lyst på noe skikkelig godt, skal du lage amerikanske kyllingvinger. Dypp dem i klissete og deilig buffalosaus, len deg tilbake i sofaen og nyt!

3-4 pers

Buffalosaus:

2 ts paprikapulver

1-2 ts kajennepepper

2 ts hvitløkspulver

2 ts løkpulver

1 ts salt

1 ss maizenna

50 g smør

2 ss eddik

2-4 ss chilisaus (sriracha/tobasco)

2 ss honning

1 ts worcesterssaus

Friterte kyllingvinger:

ca. 40 kyllingvinger

1 l solsikkeolje

Blåmuggdipp:

3 dl creme fraiche

150 g blåmuggost

1 bunt stangselleri

1 håndfull persille

Slik gjør du:

Start med å lage buffalosausen. Bland sammen paprikapulver,  kajennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, salt og maizenna.

Smelt smør i en stekepanne eller gryte. Tilsett eddik, chilisaus etter ønske, honning og worcestersaus. Bland sammen, tilsett krydderblandingen. La sausen tykne før du trekker den av varmen.

Friter kyllingvingene: Varm solsikkeolje i en gryte. Friter kyllingvingene i to omganger i 10-15 minutter før du fisker dem ut av gryten med en hullsleiv. La vingene renne av seg på tørkepapir for å fjerne overflødig olje. Ha dem så over i panna eller gryten med sausen og vend dem forsiktig rundt slik at de blir helt dekket av herlig buffalosaus.

Lag blåmuggdipp: Smuldre blåmuggosten i creme fraichen og jevn med en stavmikser. Finhakk persille og rør halvparten inn i dippen. Dryss resten av persillen over vingene.

Skjær stangselleri i tynne staver og server sammen med kyllingvingene og blåmuggdippen

TOFUBURGER MED THAI AGURKSALAT

Tofuburger med agurksalat

4 porsjoner

325 g tofu

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss søt chilisaus

2 ss hoisinsaus

1 ss sesamolje

2 ss sesamfrø

4 burgerbrød

1 pose babyleafmix, 65 g

Thai agurksalat

1 agurk

¼ ts salt

¼ rødløk, i skiver

2 ss hakkede peanøtter

1 ss grovhakket koriander

Dressing:

2 ss brunt sukker

2 ss vann

4 ss søt chilisaus

1 ss eplesidereddik

Slik gjør du

Begynn med agurksalaten. Skjær agurken i lange bånd med en ostehøvel. Legg skivene i litt salt i 10 minutter så agurken slipper noe av vannet. Rør sammen ingrediensene til dressingen i en kjele og la det småkoke på lav varme til det tykner litt. Avkjøl.

Skyll alt saltet av agurkskivene og tørk agurken med kjøkkenpapir. Skjær løken i skiver. Grovhakk peanøtter og koriander og bland alt sammen. Del hver tofu i 4. Rør sammen finhakket hvitløk, søt chilisaus og hoisinsaus og pensle tofuen på begge sider med sausen.

Varm sesamoljen på middels varme i en stekepanne. Stek tofuskivene gylne i 2-3 minutter på hver side, 4 og 4 av gangen.

Rist sesamfrøene i tørr stekepanne. Putt burgerbrødene raskt i brødristeren. Fordel salatblanding og 3 skiver tofu i hvert brød. Topp med agurksalat og ristede sesamfrø.

OVNSBAKT LAKS MED FENNIKKEL OG TABBOULEH

Ovnsbakt laks med fennikkel og tabbouleh

4 PORSJONER / 30 MINUTTER

800 g laksefilet med skinn (i skiver), ev. ørretfilet
2 fennikel, i båter
1 sitron, i båter
3 ss extra virgin olivenolje
1 ts tørket gressløk
1 ts grovt flaksalt
1⁄2 ts pepper
1 dl parmesan, revet
1 ss fersk gressløk, finhakket

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 ̊C. Smør en langpanne med litt olje, eller kle den med bakepapir.
  2. Tørk lakseskivene med kjøkkenpapir og legg dem i langpannen med skinnsiden ned.
  3. Rens og del hver fennikel i 4 båter og del sitronen i 8 båter. Legg dem sammen med fisken.
  4. Rør sammen olje, tørket gressløk, flaksalt og pepper i en skål og pensle laks og fennikel godt.
  5. Bak det midt i ovnen i 15 minutter.
  6. Dryss over ¾ av parmesanosten og stek ferdig i ytterligere 5 minutter.
  7. Server ovnsbakt laks med et dryss fersk gressløk og resten av parmesanosten, urtedressing og frisk tabbouleh.

TABBOULEH

200 g bulgur
1 slangeagurk, i små terninger
3 tomater, i små terninger
3 vårløk, finsnittet
30 g ferske mynteblader, finhakket
30 g fersk bladpersille, finhakket
½ dl extra virgin olivenolje
1 sitron, saft og revet skall
1 fedd hvitløk, revet
1 ts fennikelfrø, ristede
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Tilbered bulgur som anvist på pakningen.
  2. Del agurk i to på langs og skrap ut frøene med teskje. Skjær i små terninger. Del tomatene i to, skrap ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rens og finsnitt vårløk.
  3. Fjern stilkene fra mynteblader og bladpersille og finhakk med kniv eller urtehakker.
  4. Rør sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall, revet hvitløk og ristede fennikelfrø i en skål.
  5. Bland bulgur og grønnsaker. Hell over marinaden og smak til med salt og pepper.

URTEDRESSING

½ dl majones
1 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
1 sitron, revet skall av
3 ss frisk gressløk, finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
Salt og pepper

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Du vil kanskje også lese