Lurer på hva du skal ha til middag? Hva med tofuburger, kyllingvinger eller ovnsbakt laks? Ingrediensene får du hos Coop Mega Harbitz, oppskriftene får du her:
KYLLINGVINGER MED BUFFALOSAUS OG BLÅMUGGDIPP
Har du lyst på noe skikkelig godt, skal du lage amerikanske kyllingvinger. Dypp dem i klissete og deilig buffalosaus, len deg tilbake i sofaen og nyt!
3-4 pers
Buffalosaus:
2 ts paprikapulver
1-2 ts kajennepepper
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 ts salt
1 ss maizenna
50 g smør
2 ss eddik
2-4 ss chilisaus (sriracha/tobasco)
2 ss honning
1 ts worcesterssaus
Friterte kyllingvinger:
ca. 40 kyllingvinger
1 l solsikkeolje
Blåmuggdipp:
3 dl creme fraiche
150 g blåmuggost
1 bunt stangselleri
1 håndfull persille
Slik gjør du:
Start med å lage buffalosausen. Bland sammen paprikapulver, kajennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, salt og maizenna.
Smelt smør i en stekepanne eller gryte. Tilsett eddik, chilisaus etter ønske, honning og worcestersaus. Bland sammen, tilsett krydderblandingen. La sausen tykne før du trekker den av varmen.
Friter kyllingvingene: Varm solsikkeolje i en gryte. Friter kyllingvingene i to omganger i 10-15 minutter før du fisker dem ut av gryten med en hullsleiv. La vingene renne av seg på tørkepapir for å fjerne overflødig olje. Ha dem så over i panna eller gryten med sausen og vend dem forsiktig rundt slik at de blir helt dekket av herlig buffalosaus.
Lag blåmuggdipp: Smuldre blåmuggosten i creme fraichen og jevn med en stavmikser. Finhakk persille og rør halvparten inn i dippen. Dryss resten av persillen over vingene.
Skjær stangselleri i tynne staver og server sammen med kyllingvingene og blåmuggdippen
TOFUBURGER MED THAI AGURKSALAT

4 porsjoner
325 g tofu
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss søt chilisaus
2 ss hoisinsaus
1 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
4 burgerbrød
1 pose babyleafmix, 65 g
Thai agurksalat
1 agurk
¼ ts salt
¼ rødløk, i skiver
2 ss hakkede peanøtter
1 ss grovhakket koriander
Dressing:
2 ss brunt sukker
2 ss vann
4 ss søt chilisaus
1 ss eplesidereddik
Slik gjør du
Begynn med agurksalaten. Skjær agurken i lange bånd med en ostehøvel. Legg skivene i litt salt i 10 minutter så agurken slipper noe av vannet. Rør sammen ingrediensene til dressingen i en kjele og la det småkoke på lav varme til det tykner litt. Avkjøl.
Skyll alt saltet av agurkskivene og tørk agurken med kjøkkenpapir. Skjær løken i skiver. Grovhakk peanøtter og koriander og bland alt sammen. Del hver tofu i 4. Rør sammen finhakket hvitløk, søt chilisaus og hoisinsaus og pensle tofuen på begge sider med sausen.
Varm sesamoljen på middels varme i en stekepanne. Stek tofuskivene gylne i 2-3 minutter på hver side, 4 og 4 av gangen.
Rist sesamfrøene i tørr stekepanne. Putt burgerbrødene raskt i brødristeren. Fordel salatblanding og 3 skiver tofu i hvert brød. Topp med agurksalat og ristede sesamfrø.
OVNSBAKT LAKS MED FENNIKKEL OG TABBOULEH

4 PORSJONER / 30 MINUTTER
800 g laksefilet med skinn (i skiver), ev. ørretfilet
2 fennikel, i båter
1 sitron, i båter
3 ss extra virgin olivenolje
1 ts tørket gressløk
1 ts grovt flaksalt
1⁄2 ts pepper
1 dl parmesan, revet
1 ss fersk gressløk, finhakket
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 ̊C. Smør en langpanne med litt olje, eller kle den med bakepapir.
- Tørk lakseskivene med kjøkkenpapir og legg dem i langpannen med skinnsiden ned.
- Rens og del hver fennikel i 4 båter og del sitronen i 8 båter. Legg dem sammen med fisken.
- Rør sammen olje, tørket gressløk, flaksalt og pepper i en skål og pensle laks og fennikel godt.
- Bak det midt i ovnen i 15 minutter.
- Dryss over ¾ av parmesanosten og stek ferdig i ytterligere 5 minutter.
- Server ovnsbakt laks med et dryss fersk gressløk og resten av parmesanosten, urtedressing og frisk tabbouleh.
TABBOULEH
200 g bulgur
1 slangeagurk, i små terninger
3 tomater, i små terninger
3 vårløk, finsnittet
30 g ferske mynteblader, finhakket
30 g fersk bladpersille, finhakket
½ dl extra virgin olivenolje
1 sitron, saft og revet skall
1 fedd hvitløk, revet
1 ts fennikelfrø, ristede
Salt og pepper
Slik gjør du:
- Tilbered bulgur som anvist på pakningen.
- Del agurk i to på langs og skrap ut frøene med teskje. Skjær i små terninger. Del tomatene i to, skrap ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rens og finsnitt vårløk.
- Fjern stilkene fra mynteblader og bladpersille og finhakk med kniv eller urtehakker.
- Rør sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall, revet hvitløk og ristede fennikelfrø i en skål.
- Bland bulgur og grønnsaker. Hell over marinaden og smak til med salt og pepper.
URTEDRESSING
½ dl majones
1 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
1 sitron, revet skall av
3 ss frisk gressløk, finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
Salt og pepper
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.