Lokal kunstner stiller ut på Harbitz Torg

Lørdag 1 mai, åpner Harbitz Pop-Up Galleri utstillingen Ro og Uro av kunstneren Natalia Stiris Frang. Dette blir hennes første utstilling i Norge før maleriene hennes skal stilles ut i Madrid og London. Utstillingen Ro og Uro skildrer motstridende indre følelsesregister. Maleriene utforsker bevegelse og relasjoner i ulike sinnsstemninger representert i landskap. Ro og Uro handler om å finne ro i uroen i et år der en pandemi dikterer friheten vår. Mange i Oslo har søkt naturen for tilflukt og denne utstillingen skildrer dette.

 «Når man går i Oslos gater kjenner man på at ingenting er som det pleier.Mens naturen rundt oss er som det alltid er – et fristed».

Natalia  har blant annet vært med å designe Wifi utstyret til Telenor i samarbeid med Snøhetta, som vant den gjeve RedDot prisen i 2019, samt jobbet med nye webløsninger for Gjensidige og digitale løsninger for Redd Barna. Etter 10 år som konsulent innen design, brukeropplevelse og tjenestedesign vender hun tilbake til billedkunsten.

«Jeg kom lenger og lenger fra gleden ved å skape og forsto at voksenlivet ikke dreide seg om andres forventninger- men hvilken forventning jeg selv har ansvar for å realisere»

Interessen for kunst har fulgt henne hele livet. Fra en oppvekst i kunstbyen Madrid, en farfar som malte og en mor som har en forkjærlighet for kunsthistorie falt ikke eplet langt fra stammen. Allerede på barneskolen malte hun julekort og solgte til nabolaget. Og da hun flyttet fra Madrid til Oslo som 9 åring og ikke kunne norsk, ble kunst et uttrykk for ord som manglet.

Før hun fullførte sin Mastergrad ved BI i Innovasjon og entreprenørskap har hun fra tidligere en FDA med spesialisering i Fine Art og en Bachelor som kurator, kritiker og formidler av kunst og design fra Central St. Martins, University of the Arts London.

«Jeg var flink på skolen, men følte ikke skolevesenet verdsatte kreative evner i samme grad som matematikk for eksempel. Så å bli tilbudt en plass på University of the Arts i London som er rangert på topp i verden var vel første gang jeg opplevde en slags anerkjennelse på det kreative»

Hennes foretrukne medium er å male med olje og spraymaling på ubehandlet og behandlet lerret. Maleriene hennes skildrer nordiske landskap eller andre figurative elementer fra abstrakte tolkninger til figurative fremstillinger. Motivene er inspirert av minnet om norske landskap som representasjon og referanse til emosjonelle sinnstilstander. Prosessen til Natalia stammer ofte fra en tanke eller en opplevelse hun ønsker å prosessere visuelt fra mellommenneskelige relasjoner, sinnsstemning og drømmer. Hun henter inspirasjon fra både figurative og abstrakte malere, natur og hverdagen- med nordisk estetikk og design innen flere felt. Mange av hennes motiver er fra Oslofjorden.

Utstillingen skal også vise verk fra serien Verd som er malt på små pappesker som vanligvis kastes. Natalia har gitt de nytt liv med referanser til gjenbruk og å fikse noe i stedet for å kaste det.

Hver og én i Verd serien er unik og rammet inn i messing for å forsterke ideen om å gi noe ny verdi.

Satt sammen utgjør de de små rammene et større vinterlandskap, så hver eier vil ha et fragment av dette landskapet. Det skal også stilles ut kunsttrykk i begrenset, signert og nummerert opplag.

«Jeg gleder meg helt enormt til å stille ut på Harbitz Torg og er kjempe takknemlig over at de stiller ut lokal kunst»

Natalia stiller ut i mai måned. Følg henne på instagram: @stiris_art

Kontakt for kjøp av bilder:

Mobil: 91805698

E-post: post@nstiris.com

Prisliste

PLAN C 2021

Olje og spraymaling på håndstrukket lin lerret

100 x 150 cm

Pris: 17.900 kr

URO 2021

Olje og spraymaling på håndstrukket linlerret

100 X 150 CM

Pris: 17.900 kr

TRANSIT 2021

Olje og spraymaling på håndstrukket linlerret

100 X 150 CM

Pris: 17.900 kr

RO OG URO 1A OG B 2020

Olje og spraymaling på lerret

50 x 60 cm

Pris: 15.800 kr for begge ink. ramme

RO OG URO 2A OG B

Olje og spraymaling på lerret

50 x 60 cm

Pris: 14. 400 kr for begge

RO OG URO 3A OG B 2020

Olje og spraymaling på lerret

100 X 150 CM

Pris: 14. 400 kr for begge

DER UTE 1A OG B 2020

Olje og spraymaling på håndstrukket lin lerret

30 x 40 cm

Pris: 11.200 kr for begge

OSLOFJORDEN 2021

Olje og spraymaling på håndstrukket lin lerret

33 X 41 CM

PRIS: 6. 400 KR

OSLOVE 2021

Modellering medium og spraymaling på håndstrukket lin lerret

33 x 41 cm

Pris: 6. 900 kr

VERD 1-12 2021

Spraymaling, modellering medium og epoxy

CA 14,5 X 10 CM

Pris: 2. 700 kr pr. stk ink. ramme

GICLÉE KUNSTTRYKK

URO

Opplag 1 Hahnemühle Fine Art Paper Photo Rag 308g

63 x 44 cm

Pris: 2.300 kr

PLAN C

Opplag 1 Hahnemühle Fine Art Paper Photo Rag 308g

63 x 44 cm

Pris: 2.300 kr

Du vil kanskje også lese