REKO SKØYEN KOMMER TIL HARBITZ TORG

En REKO-ring er en møteplass for salg av kortreist norskprodusert mat. 

Harbitz Torg er stolt av å kunne samarbeide med Reko Skøyen og bringe lokalprodusert mat til ditt nabolag! Sammen ønsker vi å skape kunnskap og bevisstgjøring av hvor maten vår kommer fra.

REKO står for Rettferdig Konsum og ble startet i Finland i 2014 av Thomas Snellman. Grunnideen var å hjelpe primærprodusentene (de lokale bøndene) med en markedsplass å selge varene sine. Man melder seg inn i Facebook gruppen som fungerer som en kontaktplattform mellom forbrukere og lokale produsenter i området rundt utleveringsplassen, uten mellomledd. Ved å kutte flere mellomledd sikrer distribusjonsformen økt lønnsomhet for produsenten samtidig som det tilrettelegger for at kunder som ønsker å kjøpe lokalprodusert mat kan gjøre det på en enkel og effektiv måte. REKO er utlevering av forhåndsbestilte varer til avtalt tid, slik at produsentene høster/tar med kun det som er bestilt. Dette er en bærekraftig utvikling av distribusjon og salg av småskala lokalmat.

Den første REKO-ringen i Norge ble etablert i November 2017. I slutten av 2020 var det over 130 ringer spredt i hele Norge. Det er omkring 500 000 medlemmer som er knyttet til de ulike Facebook gruppene. Norsk Bonde- og Småbrukarlag (NBS) er pådriver for etableringen av REKO i Norge, og er med på at produsentene får mulighet til å møte sluttkunden.

Du som forbruker får mat av kjent opprinnelse. Metoden fremmer et bærekraftig forbruk, lokal produksjon som tar hensyn til miljøet, reduserer reklame, unødvendig emballasje og transport. Handelen mellom produsent og forbruker fungerer uten mellommenn fordi møtet og kontakt ansikt til ansikt er en viktig del av aktiviteten. Produsenter kan møte kundene sine og motta direkte tilbakemelding og utviklingsidéer fra de, og forbrukerne har mulighet til å møte produsenten og spørre direkte om produksjon og produksjonsforhold.

Velkommen til utendørs mat-utlevering førstkommende søndag kl.14:00 – 17:00. Husk å forhåndsbestill dine varer i forkant på facebook gruppen Reko-ringen Skøyen. Skriv hva du ønsker å bestille rett i kommentarfeltet til produsentenes annonser/innlegg.

Her er en oversikt over de produsentene som kommer til torget på søndag:

HELE DAGEN – kl. 14:00-17:00

–             Grini Hjemmebakeri

–             Naan & curry

–             Den Stolte pølsemaker

–             Trovatelli gelato

–             Ey Gard

–             Gransjøberget

–             Aurbakken Honning

–             Bjørnstad Skog

–             Fredriks Røkeri

–             Chill, It’s Vegan

–             Skullerud smågrønt

–             Kvåle – Din Gard

–             TIBI

–             Taraldrud Søndre Gård

–             Hurum Mølle

KUN kl. 15:00-17:00

–             The Northern Company

–             PILTINGSRUD GARD

–             Heimstølen

KUN kl. 16:00-17:00

–             Hadelandsmat

–             ØKOLOGISK SPESIALKORN

–             McMillion´s Planter

–             NORSK URKORN

–             Rose production

–             Hægstad Birøkt

–             CAKE SISTERS OSLO

–             Valdres Vilt

–             Vege Mama

–             Norsk Ullgris

–             The Dhal Company

–             Den Grønne Box

–             Haugerud Gård

–             Storfjord Iskrem

–             God Mat vårruller

–             Wild Fire Foods

–             Frøya Gourmet

Du vil kanskje også lese